Kde se Utukutu vyrábí?

Utukutu vyrábíme z velké části ručně, v dílně na okraji Prahy a v severních Čechách. Což je pro nás opravdu nejdůležitější. Vyrábět Utukutu v Čechách.

VAŠE NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKA JE: KDE UTUKUTU VZNIKÁ?

Všechny produkty a hračky Utukutu vyrábíme sami v truhlářské dílně v Praze a v severních Čechách z kvalitního dřeva a dalších komponentů. Velmi důležitý je pro nás proces výroby, už z filosofie Utukutu nejsme sériovou výrobnou. Každá hračka je několikrát broušena a lakována, tak aby každá hrana a detail výrobku byl hladký a kvalitně opracovaný. 

Každou hračku vyrábí a kontroluje několik lidí. Tak aby výsledný produkt byl bezpečný a bezkonkurenčně dokonalý. 

V týmu máme designéra, konstruktéra, několik truhlářů, kteří společnými silami dávají dohromady jednotlivé produkty od prvopočátečního nápadu až po konečnou hračku, samotný produkt.

 

A druhá otázka, kterou často vznášíte je: Myslíte na detaily?  Ano! 

Většina produktů jsou plně propojitelné, a tím vzniká multifunkční domácí dětské hřiště / opičí dráhy / zajímavý, hravý dětský pokoj.

 

A teď ty detaily jednotlivě :)

houpačky Spectra - úchytová tyčka vpředu, která zajišťuje lepší polohu ramen dítěte, lepší odpich a přenášení rovnováhy, prostě jsme mysleli i na ergonomii. Mezírky mezi prkénky jsou bezpečné, dítě si do nich nemůže skřípnout prst nebo ruku (právě třeba to je důležitou částí testování za účelem certifikace), a zároveň jsou tak akorát ode sebe, aby se po obloučku dalo šplhat a prstíky se měly kde opřít. Spectra má tedy o funkci víc. Velikostí je pro jedno až dvě děti. Taková, aby se vešla třeba i do malého panelákového bytu.

 

Houpací prkno – bez držátek, madel apod. Protože dítě od prvopočátku ví, jak se má držet. Dojde ke skřípnutí? Může se stát, ale většinou skřípneme dítě my dospěláci, když na dítě spěcháme. Samotné děti se neskřípnou, ač je to pro nás k nevíře.

 

Woudie (XL houpací prkno) – pro větší děti a hlavně dospělé. Vhodné pro celou rodinu, kdy ho používají všichni ke hraní a pravidelnému cvičení.

 

KidHelper (učící věž) – vzdušného vzhledu, ale zajišťující bezpečnost dítěte. KidHelper jde přenastavit dle vzrůstu a dovedností dítěte, kdy nakonec (po 5 letech používání) zůstanou samotné schůdky pro používání celé rodině.

 

My vám máváme z Utukutu a děkujeme vám za vaší podporu při výběru hraček a sportovních pomůcek pro děti i dospělé.

Na FB přidáváme medailonky k Utukutu partičce, přečíst si je můžete tady.

 

utukutu-jak-vznika

Zpět do obchodu