Měníme se v Utukutu

Po skoro roční úvaze jsme se dopracovali ke změně. Veliké změně. Houpací prkno se mění na UTUKUTU.

A proč to?

Již před několika lety jsme se rozhodli pro životní projekt. Čechám, a v té době i Evropě, jsme přinesli ohnuté prkno. Pojmenovali jsme ho jednoduše. Stejně jednoduše, jak je jednoduché ono samo - Houpací prkno. Díky všem okolnostem jsme ale začali vyrábět další hračky. Hračky, které v dětech i dospělých probouzí touhu ke zkoumání, hýbání, trénování. Otevření své fantazie. Takže už nejsme „jen“ Houpací prkno.

houpaci_schema

 

1.září 2016 jsme vypustili zprávu, ve které jsme žádali o pomoc vás. Zaslali jste nám mnoho nápadů pro změnu naší značky. Taky mnoho zpráv o tom, ať to neděláme a zůstaneme Houpací prkno. I my jsme se dlouho bránili změně, ale při komunikaci s cizinou to není možné. Stejně tak název houpací prkno začíná používat mnoho jiných, a my se chceme odlišit ve značce. Naše "Houpací prkno" bude vždy naše milovaná hračka, produkt na kterém jsme se mnohé naučili. Na kterém jsme se jako tým semkli. 

Ze zaslaných názvů, jsme nepoužili žádný. Výběr totiž není jen tak. Název musí lahodit vašemu uchu. Ale taky souznít s vaší filosofií. Dále musíte udělat důkladnou rešerši užívání v českém jazyce a i v jiných. Musí být volná doména a to nejen jedna. Musíte prozkoumat další kanály, kde komunikujete. Takže alespoň Facebook, Instagram.

Nakonec jsme se nad tímto tématem setkali s kluky z Lovebrand. A to našemu snažení přidalo obrátky.

Udělali jsme si od píky jasno v tom, co chceme. Co pro nás naše práce na Houpacím prkně znamená. V jedné větě jsme si ujasnili, o co nám jde a co umíme. V čem vám, našim zákazníkům, dokážeme pomoci. A za několik setkání a HODIN intenzivní práce jsme vybrali i nové jméno UTUKUTU.

Vznikl nám palindrom – slovo, které lze číst v libovolném směru (zprava doleva nebo zleva doprava) a má vždy stejný význam. Je to název, který v sobě má hravost, pohyb i dětský svět. Moc nás baví.

Tím, že jsme měli jméno, to ale neskončilo. Do práce jsme se dali tentokrát s Remembership, kteří nám společnou prací doladili vizuál. Přesně to, jak náš nový název bude vypadat.

menime-se-v-utukutu_

A tak v dubnu roku 2017, postupně začínáme novou etapu našeho života.

Před skoro třemi lety, jsme se rozhodli splnit si náš sen, a začali makat na něčem, co nám dává smysl. Díky čemu se naše vlastní děti posunuly, zesílily. Díky čemu jsme pochopili, že je potřeba občas jen tak být a sledovat je. Díky čemu jsme začali pracovat sami na sobě, učit se novým věcem. Komunikovat s neznámými lidmi. Zjišťovat si, co vše obnáší výroba dětských hraček a pomůcek. Začali jsme jako Houpací prkno. A teď se měníme na UTUKUTU.

-- Je to rok po té, co jsme začali uvažovat, že potřebujeme změnu jména a sedm měsíců po té, co jsme to prozradili i vám. Tak dlouhá doba intenzivní práce. --

Během následujících dní, budeme měnit všechny náležitosti. A až vám přijde rozhoupaná zásilka, na které bude UTUKUTU, nedivte se, ale usmějte se. Udělali jsme i díky vám veliký krok, skok, posun :) Změna na webu a na jiných informačních serverech, nám trochu potrvá. Snažíme se, aby změna proběhla co nejvíce hladce.

Věříme, že ve vašich srdcích se nic nezmění. Anebo možná budete více radostní při vyslovení slova Utukutu, tak jako my :)

 

Za tým Houpacího prkna -> Utukutu

Gábina

Zpět do obchodu