Pohádkové novinky Grimm`s 2024

Tvorba vlastních světů nebyla nikdy jednodušší. Pohádkový svět dřevěných stavebnic Grimm`s se rozrostl o nové sady kombinující oblíbené prvky sad velkých. I tak se s nimi ale děti vydají na cestu do říše sultánů a velbloudů, ledních medvědů, nebo idylických vzdušných zámků.

 

Nové stavebnice Grimm`s 2024 jsou takovými hybridy, které vznikly spojením malých stavebnicových setů a hracích světů (louka, moře, les). To samozřejmě nijak nebrání v kombinování s ostatními stavebnicemi a hračkami Grimm`s, ba napak!

 

Vývoj novinek Grimm`s 2024

 

Obsahují i dvířka, která lze připojit provázkem k dřevěným blokům – hra je tak méně statická a vybízí k aktivní hře. Vydejte se spolu s dětmi na cestu pouští, k polárnímu kruhu nebo do nebes. Nezapomeňte ani na tác a postavte si v něm kuličkodráhu, tác je lehký a dětem padne perfekně do rukou.

 

Než si začnete hrát

Součástí dřevěných hraček Grimm`s bývá i inspirační kartička. Spousta nápadů nechybí ani v nových sadách. Než se na ně vrhnete, sami v Grimm`s doporučují:

  1. schovat inspiraci od výrobce na první dobrou mimo dosah dětí
  2. vysypat stavebnici, aby se děti nenechaly omezovat tácem
  3. a nechat je užívat si herní flow plné fantazie.

Vysypat tác - takže ten je jen na ukládání? Ale kdepak. Tác toho umí mnohem víc! Je z něj prima střecha, druhé patro, základna pro dřevěné bludiště, vyhrazená plocha pro kombinaci senzorické hry s kinetickým pískem a tvoření malých světů, ale také základna puzzle! Ne, nikam nechoďte, papírové puzzlíky nebudou třeba. Postačí obsah sady. Ačkoli připravené kostičky svádějí k tomu, abychom je opět seskládali do stejné podoby, jsou vymyšlené tak, aby se do čtvercového rámu vešly mnoha různými způsoby. Tak schválně kolik jich vymyslíte.

 

Stavebnice Grimm`s Cloud

Pastelové odstíny perfektně odráží lehkost a povahu vzdušných zámků. Obklopte jej vatou a postavte schody do nebe. S přírodninami přivítejte jaro. A nezapomeňte vyzkoušet postavit si stvůřičky se stavebnicí Cloud.

Novinky Grimm`s 2024 Cloud

Stavebnice Grimm`s Desert

Hřejivé barvy vtáhnou děti do země plné písku, velbloudů a zahalených tváří. Dokonce i figurky nosí ochranu před horkem. Dodejte jim třešničku na dortu a vyrobte jim oděv z plsti, provázků nebo kousků látek. Tak jen pozor na fata morgánu, až budete hledat oázu se stavebnicí Desert.

Novinky Grimm`s 2024 Desert

Stavebnice Grimm`s Polar

Polární záře je způsobená střetem nabitých částic ze slunce a plynných částic ve vzduchu. Vzniká tak kouzelná podívaná, která člověka zaplavuje hřejivým pocitem navzdory skutečnosti, že kolem vládnou polární teploty. Aby děti zažily kouzelný moment plný barev, nepotřebují naštěstí cestovat do polárních teplot. Od toho je tu právě stavebnice polar.

 

Set je ozvláštněný malými třpytivými kameny. Aby byla sada vhodná pro děti pod 3 roky stejně jako ostatní sady, je zapotřebí je schovat mimo dosah dětí.

Novinky Grimm`s 2024 Polar

Stavebnice Grimm`s Pastel Duo

Dva různé geometrické tvary. Dva barevné světy. Dva druhy dřeva a dva stavební kameny pro každou barvu. Harmonický kontrast pastelových barev v kombinaci s přírodní kresbou dřeva učaruje hlavně maličkým dětem, které začínají se stavbami věží do nebes. Kostky stavebnice Pastel Duo jsou tak akorát velké, aby se dětem dobře držely a stohovaly na sebe. Zároveň jsou ale tak akorát malé, aby nepřišly k úrazu.

Novinky Grimm`s 2024 Pastel Duo

 

Stojí za přečtení: 

 

Pro Utukutu napsala Šárka Kremow, MA

Zpět do obchodu