Dřevěné matematické pomůcky pro nový školní rok: Proč k sobě dřevo a Montessori tak skvěle pasují

Chcete, aby se vaše dítě učilo s radostí a zároveň si hrálo? Vkročte do nového školního roku v doprovodu dřevěných Montessori pomůcek, které nabízí nejen zábavu, ale i skvělý (a udržitelný) základ pro vzdělávání.

 

Montessori? To je přece...

Něco jako když dáte dítěti nástroj a místo toho, aby s ním švihlo o zem nebo ublížilo sousedově kočce, naučí se s jeho pomocí číst, počítat a rozvíjet svou kreativitu! No jo, Montessori je způsob vzdělávání, který v dětech rozvíjí samostatnost a lásku k učení – a není k tomu potřeba pedagogického minima, ani kouzelnické hůlky.

 

Stavět matematické dovednosti na vlastních zážitcích dítěte

Matematika je často vnímána jako abstraktní disciplína, plná nejasných konceptů a čísel, která se zdají být ztracena v nekonečném vesmíru. Ale co když bychom mohli tuto záhadnou vědu přetvořit v něco, s čím si může vaše dítě doslova pohrát? Představte si, jak by se jim matika učila, kdyby byla skutečnou, fyzickou realitou. A to je přesně to, co Montessori početní pomůcky umožňují. 

Sumblox: Matematická 3D designovka

Sumblox, pro někoho možná nový pojem, ale pro ty, kdo hledají inovativní a zábavné způsoby, jak dětem nezhnusit matematiku, je to hotový skvost. 

Design a koncept: Na první pohled vypadají Sumblox jako obyčejná dřevěná stavebnice (batolata ji tak určitě používat budou),  nicméně jejich jedinečnost spočívá v tom, že výška každého bloku odpovídá číselné hodnotě, kterou reprezentuje. Blok s číslem 2 je například poloviční výšky než blok s číslem 4.
Učení přirozeným způsobem: Když děti skládají různé bloky na sebe, rychle pochopí, že výška dvou bloků s číslem 5 je stejná jako výška bloku s číslem 10. V důsledku toho děti hravě a intuitivně objevují principy sčítání.
Flexibilita: Sumblox nejsou jen o sčítání. Mohou být použity k pochopení řady matematických operací - odečítání, násobení, dělení a dokonce i zlomky. Dostanete k nim navíc i kartičky, kde je návod na sestavení obřího kraba nebo žirafy. A tím se dostáváme k dalšímu bodu:
Prostorová orientace a fyzika: Kromě matematiky tyto bloky rozvíjejí i dovednosti v prostorové orientaci. Děti se učí vyvažovat bloky, skládat je na sebe a experimentovat s gravitací.
A zdědí je ještě několik generací: Vyrobené z kvalitního dřeva, Sumblox nejenže vypadají skvěle, ale také vydrží. Jejich přirozený design je vizuálně přitažlivý pro děti i dospělé.

2_2

Grafomotorická obkreslovací číselná tabulka

Grafomotorika je schopnost ovládat pohyb rukou a prstů tak, aby se dítě mohlo učit psát a kreslit. Grafomotorická číselná obkreslovací tabulka kombinuje tento důležitý vývojový krok s matematikou, protože zobrazuje čísla ve formě drážek a výřezů, které děti mohou projíždět prstem nebo speciálním perem.

Rozvíjení jemné motoriky: Obkreslováním číselných tvarů se děti učí koordinaci oka s rukou a zdokonalují své schopnosti potřebné k psaní.
Seznámení s čísly: Děti nejenže vizuálně rozpoznávají čísla, ale také je cítí skrze své prsty, což podporuje hlubší pochopení a paměťovou retenci.
Samořízené učení: Děti mohou procházet číselné tabulky vlastním tempem, což jim dává pocit úspěchu a nezávislosti v učení.
Interaktivní zážitek: Oproti běžným pracovním listům nabízí obkreslovací tabulka více smyslových zážitků. Je to aktivita, která spojuje vizuální, taktilní a motorické učení.

 

Stovková tabulka

Stovková tabulka je super nástroj, který podporuje pochopení čísel a jejich vztahů, zejména v oblasti sčítání a násobení. Jedná se o čtvercovou tabulku s 100 malými čtvercovými políčky, uspořádanými v deseti řadách po deseti. Tato tabulka se používá i v tzv. metodě Hajného, kterou již pro výuku matematiky používá mnoho škol, ale vzhledem k povaze tohoto produktu jej můžete dávat i daleko menším dětem (neškolákům) např. pro vkládání různých prvků (korálků, kamínků, žaludů, plstěných kuliček apod.) – tím se postupně seznamují nejen s počty, ale také natrénují jemnou motoriku.


4_2

Zpět do obchodu