Cesta k houpacímu prknu

Houpací prkno (jmenoval se tak v tu dobu produkt i náš eshop) vzniklo před několika lety. Cesta k němu to byla dlouhá a klikatá.

Potkaly a seznámily jsme se na Mamafestu. Na první pohled bylo jasno, že jsme si padly do oka. Poznávání nových lidí totiž k Utukutu neodmysltelně patří. A tak je to i s tímto článkem. 

Napsala ho Lucie Václavková, kariérová lektorka a poradkyně, která při svých kurzech a konzultacích propojuje personalistiku, kariérové poradenství a marketing.

A i proto mi bylo potěšením udělat s ní rozhovor.

 

V rozhovoru se dočtete, jak jsem se dostala k Houpacímu prknu a začátku podnikání.

Jaké to je podnikat a přitom být i maminkou malých dětí.

A také, jaké to je podnikat se svým mužem :)

Část rozhovoru vám přikládám.

 

Gabriela pracovala spokojeně několik let ve státní správě, kam se jí podařilo vrátit i po narození dětí.

Čím dál víc ale měla pocit, že chce být paní svého času a sama rozhodovat, na čem a kdy bude pracovat.

Ten správný nápad na podnikání přišel vlastně náhodou, když hledala pro svoji malou Zoe pomůcku, která by nenásilnou a hravou formou rozvíjela její hrubou motoriku.

Dnes s manželem a kamarády vyrábí a prodává houpací prkna pod značkou Utukutu, jež z malé dílny u Prahy putují do celého světa. 

 

Jaké máš plány do budoucna?

Ve firmě je pro nás velkou výzvou vyspecifikovat, v jak velkém týmu jsme schopni pracovat, aby nám spolu bylo dobře a opravdu to vyharmonizovat.

 

Co se týče našich výrobků, vidím velký potenciál v přenášení pohybu do domácnosti, zpomalovat tu dnešní uspěchanou dobu a rozvíjet fantazii dětí a dospělých jinak než přes mobilní technologie.

Vím, že by bylo nejlepší vyrazit do lesa, ale pro mnoho z nás je to možné jen o víkendu. Tak se snažíme přinést kus lesa domů.

 

Chceme také naučit babičky a ostatní příbuzné, že je lepší našetřit na jednu pořádnou hračku než kupovat šest plastových dárků.

 

 

Přečtěte si ho celý zde: https://lucie.vaclavkova.com/gabi-hrdina-ze-statni-spravy-k-houpacimu-prknu/

 

Za Utukutu tým

Gábi Hrdina

Zpět do obchodu