Kam zmizela duha?

Někde se nám mihla před okem. Náhodou jsme na podobnou narazili na internetu.

Houpačka byla ale nedostupná a nikdo ji nevyráběl.

Hledali jsme člověka, který ji vymyslel, což v dnešním světě můžete osobní rešerší na online patentových úřadech anebo oslovíte přímo odborníky, kteří takové zkoumání udělají za vás (což je ale o poznání dražší cesta, kterou jsme se, jak teď víme, měli dát). Nenašli jsme. A tak jsme se do ní pustili.

 

Výroba houpačky pro děti a její uvedení na trh, je dlouhá cesta. První krok je měření a kreslení. Čtení norem a přemýšlení nad každým rozměrem, aby houpačka byla bezpečná. Výroba prototypů a domácí a kamarádské zkoušení. Houpačku vyzkoušelo mnoho a mnoho dětí různého věku a velikostí.

Následně cestovala do Technického úřadu, kde ji podrobili pečlivému zkoumání po materiálové a hlavně po mechanické stránce. U takovýchto hraček hraje roli každý milimetr. Zkoušky jsou nákladné jak na finance, tak na čas. Protože i když máte při výrobě k ruce normy, někdy si je nevysvětlujete správně či dojde k posunutí jednoho prkénka a jste zase na začátku.

Uvedení houpačky do stavu, kdy jsme si byli stoprocentně jistí, že je v prvé řadě bezpečná, krásně ladná a hodně zábavná pro děti, trvalo pět a půl měsíce. A barvy jsme dokonce ladili ještě dva měsíce poté. A jaká radost nastala, když houpačka nadchla i vás.

 

Víte jak to je. Když je něco krásného a neokoukaného (a možná někdy i okoukaného), najde se spousta dědečků, strejdů a lidí, co se do toho pustí taky. A díky tomu pak máte vy na výběr a můžete svobodně zhodnotit, od koho jakou hračku či jiný produkt pořídíte. V tom my vnímáme krásu dnešní doby. Žijeme v době, kdy máme na výběr. A to je pecka.

-----

Pro nás ale zůstává záhadou, s jakou lehkovážností se lidé pouští do nákupu hraček, zejména pohybových hraček, a nepřemýšlí, zda jsou opravdu přesně domyšleny a zda je použitý materiál opravdu vhodný. V tento moment je potřeba rozlišovat detaily. Nejen cenu. A v ceně se zákonitě musí promítnout veškerý čas, prototypy, technické a mechanické zkoušky.

-----

Ale zpět k tématu – kam zmizela duha

Oslovila nás žena, která ji vymyslela. A ač jsme žádali o možnost spolupráce - nedomluvili jsme se. A protože ctíme nápady jiných lidí, upouštíme od výroby této houpačky.

Skvělé je na tom to, že nás to posunulo. Máme nového člena týmu, který má oko na vizuály, a budeme společně ladit další hračky a pomůcky. A i když víme, že jsme puntičkáři a nepustíme na světlo světa produkt, se kterým si nebudeme stoprocentně jisti, a že to bude trvat pěknou řádku dní, těšíme se na to.

 

Buďte s námi, protože vás a vaše děti čekají skvělé věci. A to už teď vidíme na dětech našich :)

 

Naše nová houpačka se jmenuje Spectra - seznamte se.

Zpět do obchodu