Kidvak - závěsná kolébka pro miminka

Kidvak je novinka na našem e-shopu. Je to závěsná látková houpačka, pro nejmenší děti. Skvěle doplňuje náš sortiment a i když sami tuto závěsnou houpačku pro nejmenší nevyrábíme, prozradím vám, proč jsme vybrali právě slovenský Kidvak.

 

Za značkou Kidvak stojí Lenka, která své podnikání začala právě v moment příchodu miminka na svět. Teda lépe řečeno až po 11 měsících, kdy její syn velmi těžko usínal. Závěsná houpačka celé rodině změnila život, protožev v ní syn začal usínat do 5 minut a rodiče tak měli také čas na odpočinek a sami na sebe.

 

utukutu-kidvak-13

 

Od roku 2015 tvoří a vylepšuje látkové závěsné kolébky, které zlepšují společný život mnoha rodinám.

Značka Kidvak ale vznikla až v roce 2018, kdy už svůj střih měla vyzkoušený a osmělila se, představit se světu.

Její výběr látek, komunikace a to, že její zákazníci jsou pro ní vším, nás nadchla. Má to totiž stejně jako my v Utukutu.

 

Inspirací ji mohla být klidně tato fotografie. Vidíte to? A vzpomínáte si, zda jste nějakou podobnou závěsnou kolébku měli doma vy? Jako malí?

 

utukutu-kidvak-10

 

 

K čemu Kidvak slouží?

 

Podobné kolébky hledají rodiče miminek až v moment, kdy už jsou na pokraji sil, protože miminko ne a ne zaspat.

I u nás to bylo naprosto stejně. Malý Vincent byl tak roztěkané miminko, že musel spinkat v těsné zavinovačce a uspat ho, byl pro nás oba opravdu nadlidský výkon.

 

Závěsnou houpačkou, kterou jsem pořídila v moment naprostého vyčerpání se ale vše změnilo. Vincent usnul v zápětí maximálně do deseti minut a jeho spánek se prodloužil. Stačilo se jen zastavit a mírně ho pohoupat. Když byl těžší, tím, že se začal trochu probouzet a hýbat se, zase sám sebe uhoupal do spánku. Zázrak!

 

Kidvak přináší nejen lepší spánek miminek, ale hlavně uvolnění a odpočinek pro rodinu celou.

 

utukutu-kidvak-16

 

Kidvak je určen pro všechny miminka. Od novorozence až po 25kg dítě. Pro novorozenece je kidvak nejpřirozenějším prostředí hned po maminky náruči nebo pobytu v šátku.


Zaoblený tvar zádíček způsobuje to, že jeho páteř je uvolněná, peristaltika výborně pracuje. Pomáhá také dětem, které mají problémy s bolavým bříškem.


Miminko zažívá v kolébce podobné pocity, jako u mamky v bříšku a to mu pomáhá uvolnit se.


Horizontální i vertikální houpání, tepelný komfort díky vložce z ovčí vlny, zaoblený tvar zádíček a prostředí chráněno před zbytečnými podněty - to vše simuluje dělohu.


utukutu-kidvak-17


Větší dítě - pro větší dítě kidvak slouží už většinou na uspání nebo na hru. Případně kratší denní spánek. I čtyřleťáci Kidvak stále rádi používají. Vlezou si tam s knížkou, je to jejich místo odpočinku.
Kidvak mužete využít i v případě nemoci. Dítě se v něm schoulí a odpočívá.

 

 

Jak Kidvak ukotvit?

 

Do stropu:

Existuje několik možností, jak Kidvak správně ukotvit. Obecně platí, že výška ukotvení by měla být alespoň 190 cm. Při této výšce má kolébka dost místa pro houpání. Ukotvení do stropu považuji za nejpraktičtější způsob ukotvení. Když kolébku momentálně nepoužíváte, můžete ji jednoduše sundat, odložit a nic vám v interiéru nebude překážet. U nás doma máme navrtané průvlakovou kotvu do betonu, na ni jsme nasadili kovové oko. V každém železářství vám určitě poradí a přizpůsobí povahu šroubů k materiálu, ze kterého máte strop vyrobený.

Při vysokých stropech můžete lano využít k prodloužení, ovšem se ujistěte, že použijete správný uzel, který se nepohybuje a pevně drží. Další možností prodloužení je kovový řetízek.

 

utukutu-kidvak-12

 

Mezi dveře:

Další jednoduchý způsob je zavěšení na rozpěrnou tyč do dveří. Určitě znáte ty tyče připevněné na kovové zárubně, určené k posilování. Jsou dokonce i typy, kde není nutné vrtání. Její využití je multifunkční. Nevýhodou však je, že pokud tam zavěsíte kolébku, procházení dveřmi se stane komplikovanější. Na druhé straně, po uspání nebo denním spánku miminka ji můžete snadno sundat dolů a potom zavěsit zpět.

 

Do stěny:

Do stěny lze navrtat konstrukce na boxovací pytel. Existuje více druhů, nejčastěji to bývá kovová konstrukce ve tvaru L. Výhodou je vysoká nosnost.

 

Samostatně stojící konstrukce:

Nakonec je zde samostatně stojící konstrukce. Viděla jsem různé dřevěné i kovové různých tvarů. Najdete ji v nábytkových obchodech. Hledejte konstrukci na závěsné křeslo. Mívají vysokou nosnost a jsou stabilní. Opět zde platí, že si dejte pozor, aby měla výšku alespoň 190 cm.

 

Nápady:

Kidvak si s sebou můžete nosit i na dovolené a výlety, pověsit ji na strom nebo trám na chalupě. Doporučuji nosit si s sebou kus lana nebo smyce, kterou budete moci Kidvak připevnit například na strom.

 

utukutu-kidvak-15

 

Nebojte se být kreativní a hledejte v bytě místo, kde si uspávání užijete i vy.

Může to být například u manželské postele, kde při uspávání můžete ležet. Nebo například v obývacím pokoji hned vedle gauče.

Miminko může vedle vás spát a vy relaxovat. Vždyť o to jde, aby děti spaly a rodiče odpočívali.

 

KIDVAK najdete zde: https://www.utukutu.cz/shop/kidvak-zavesna-houpacka

Zpět do obchodu