Recenze zákazníků

Hodnocení, doporučení, prostě zpětná vazba od našich zákazníků k produktům Utukutu.

 

Vaše názory, doporučení a zpětná vazba, je pro nás velmi důležitá. I z tohoto důvodu vznikla skupina na FB, kde můžete ptát, sdílet a pročíst si jednotlivé poznatky k hračkám Utukutu - odkaz na skupinu ZDE.

Aktuální hodnocení, recenze a zpětné vazby najdete na naší Facebookové stránce a na také na našem Instagramu.

  

 

Recenze k hračce Houpací prkno

 

Vlastní zkušenost

„Doporučuji Houpací prkno pro mláďata kolem tří let (náš Vincík si ho užívá už od 7 měsíců). Je to nejoptimálnější věk, ve kterém děti posilují vestibulární aparát. Takže se učí koordinovat pohyby, udržovat rovnováhu, ovládat svalíky, což se zase dle mého odráží v paměťových a řečových funkcích. Jedno souvisí s druhým.“

 

Montessori školka Jonáš

„Děti, co se houpou, ani co se pohybují kolem houpajícího se, se nikterak nezranily, nepřiskříply.“ Paní učitelky ho zařazují do „řízených“ pohybových aktivit i do volné hry. A celkově si ho velmi chválí, jakožto atraktivní pohybový prvek.

 

iKarkulka

iKarkulka je skvělá blogerka, která má dva syny. Píše na svém webu: Děti mají nejraději co nejjednodušší hračky a předměty. Kamínky, větvičky, listí, klacíky, vodu, písek… a houpací prkno!

Přečtěte si zkušenost její rodiny ZDE.

 

Princ a Večernice

Večernice na svém blogu píše: 

Prkno může sloužit i jako stolička, prolézačka, gauč či křesílko nebo dokonce lehátko!

Je možné přes něj skákat, tančit na něm, pouštět po něm autíčka, použít ho jako most u vláčkodráhy.

Odpočívat i hrát si.

Lze ho použít i jako rolbu (vymyslel Mikuláš!) :-)“ 

 

Lenka Zemanová

Prkno se mi zdá velmi dobře zpracované, je pěkné, zkrátka kus poctivé české práce. 

Ideální by bylo do smečky různě starých dětí, kde by mohlo být nedílnou součástí hraček, které se dají velmi dobře dědit, a pořád zůstalo ve stejné podobě po generace. Je velmi pravděpodobné, že se nedá nijak znehodnotit, zničit, snad jen pokreslit :)

 

Pája J Bludička

Dostalo se k nám v rámci testování a na týden tu s námi bydlelo. Vzhledem k tomu, že to byl týden nabitý zážitky, chaosem a novými hračkami (syn měl narozeniny), tak prkno nebylo využíváno naplno. Což je škoda. Ale ladem úplně neleželo. Děti se houpaly, lezly po něm, měly z něj barikády i mosty. Houpala se na něm autíčka i panenky. I já. Pohyb na prkně opravdu vyžaduje koordinaci svalů, které při běžném „provozu“ člověk nevnímá.

Je to  výborná fitness pomůcka – na úrovni bosu třeba. 

Ale krásná a přírodní. Zatím tedy pro děti, kterým je nějaké „fitness“ úplně jedno. Jejich svalům ale ne a proto je fajn, že i v domácím prostředí je možné s prknem absolvovat taková cvičení. Krom toho prkno svou jednoduchostí podněcuje k jeho využití nejen na ono houpání. Navíc lahodí oku a ani v obývacím pokoji vizuálně nijak nepřekáží. Měla jsem trochu obavy, aby se děti někde neskříply. Nestalo se. Jen synek (2 roky) měl trochu potíže obrátit ho z „břicha na záda“. Ale i to by časem natrénoval. 

 

Daniela Mazalová

Měla jsem docela vysoká očekávání a ta zapůjčený kousek ještě překonal. Prkno je opravdu krásné, elegantní, (sk)ladné. Někde jsem se setkala s názorem, že je příliš malé, mě naopak přišlo velikostně ideální – nepřekáží a složila jsem se do něj na houpání i já. Působí bytelně. Bavilo mě pozorovat, jak každé dítě k novému prvku přistupuje jinak. Někdo se ptá co a k čemu to je a až po představení opatrně zkoumá, někdo rovnou nasedne a houpe se. Nejvíc se během týdne vyřádila tříletá, na roční dcerce šlo nádherně pozorovat opatrné našlapování a srovnávání se s nestabilním podkladem či radost z přelézání. Zpočátku zdrženlivý pětiletý syn se nechal nakonec strhnout hrou na skluzavku z pohovky a po chvíli u nás bylo jedno prkno pro všechny děti málo :)

Věřím, že ve chvíli, kdy budou děti trávit víc času doma a prkno si víc osahají, samy přijdou na další způsob využití a nezůstane tak jen u houpání, podlézání a klouzání. Jedno prkno nám Ježíšek určitě přinese …

PS: Po týdnu ani jeden skřípnutý prst. Děti tak nějak přirozeně pochopily, že s prsty je potřeba opatrně a taky se asi nehoupaly tak divoce, aby se vyhouply až ke kraji, za který se držely…

 

Míša Tošovská

Houpací prkno u nás pobylo týden. Za tu dobu toho stihlo dost. Vzali jsme ho s sebou i do lesní školky (konkrétně na návštěvu do mýdlotéky aneb do pokojíčku jedné holčičky – dcerky paní mydlářové) i do běžné školky, kde jsem ho celý den nechala, jak a co paní učitelky dovolily, ovšem netuším. Vzali jsme ho i k babičce, i k neteři. Takže dětí se stihlo vystřídat dost.

Ale k našim dětem. Roční dcerka téměř chodec zkoušela stabilitu, lezla po prkně jako kamzík, klouzala se a přes prkno jsme na sebe „kukaly“. Starší se hodně houpala, pak taky zakomponovala prkno do svého hraní. Takže na piráty, gauč jako loď, prkno obloukem dolů mezi dvě židle jako houpací síť, za chvíli zas jako záchranný člun. Prkno jednou stranou na gauč a druhou na zem a klouzalo se, klouzalo.

Venku bylo krásně, takže prkno s námi neustále trávilo čas venku na dece. Máme společnou zahradu se synovcem, takže na dva večery si prkno domů odnesl zase on. A starší dcerka večer před spaním žadonila, ať ho zase donesu. No bylo prostě v kurzu. Za mne by mohlo být větší. Měřím necelých 170 cm, takže žádná čára nejsem. A je docela náročné se poskládat. Ale i já jsem se ráda zhoupla. Určitě by bylo fajn mít doma 3-4 ks, ale ta cenovka :) . Pak by toho šlo tvořit zase víc. Vyzkoušel si ho i náš téměř metrákový děda a vše v pohodě.

 

 

Recenze houpačky Spectra

 

Jana Šrýtrová (recenze z FB)

Naše malá se ráda houpe na ty vaší duhové krásce. A když povyrostla, tak ji i ráda přelézá, až z toho babička má tik v oku, jak se o ni bojí smile Ale není důvod, díky houpání na duhovce si rychle osvojila balanc a šplh jí jde také na 1* Děkujeme, byl to jeden z nejužitečnějších dárků pro naši malou.

 

Lucia Tra LeNuvole (recenze z FB)

Úžasný přístup k zákazníkům, který se v dnešní době jen tak nevidí. Spectru i houpací prkno přežije podle mě i naše vnoučata heart Děkujeme!

 

Petra Vacková (recenze z FB)

Houpacku Spectra dostala dcera k Vanocum (ma cerstve rok). Dlouho jsem s objednanim vahala, prece jenom nestoji malo penez a osobne jsem neznala nikoho, kdo ji ma. A tak jsem se bala, aby to nebyl jeden z darku spise pro rodice nez pro dite! Tak pro ty, kdo vahate, nevahejte! Dcerka si houpacku uplne zamilovala, behem par dni se v tom naucila sama houpat, houpe si v ni sve oblibene hracky a dokonce si do ni chodi jen tak posedet a odpocinout. A samozrejme je strasne krasna! heart

 

Vendula Bláhová (recenze z FB)

Za me dobre investovane penize. Opravdu to stoji za to. Lepsi jeden kvalitní dreveny darek nez hromada plastovych.

Zpět do obchodu