Hry, které doporučují naši fanouškové tatínkové

Při naší poslední soutěži jsme se vás ptali, jaké hry hrají tatínkové vašich děti nejčastěji. U vašich komentářů jsme se za břicho popadali a jindy valili oči údivem. A bylo nám líto, aby vaše zážitky zapadly na sociálních sítích, proto přinášíme inspiraci, kterou s chutí a bez bázně využijte.

Letecká akrobacie

Staré dobré letadlo nebo dokonce netopýr. Zažít chvíli pocit bez tíže, nebo jen tak letět. Nás maminky baví do chvíle, než dítko přesáhne určitou váhu, pak už musí nastoupit silný, statný partner, který mívá naštěstí sil dost. Aby 

Dětský Picasso

Netradičním tipem je kreslit s dětmi hovínka, které mají samozřejmě barvu jakou? No h… U tohoto tipu jsme se opravdu hodně nasmáli. Tatínkové vymyslí skutečně kdeco. Rádi si také s dětmi hrají na indiány, což samo o sobě vyžaduje také kus kreativního ducha. Spíš než pratelné fixy, nebo nedej bůh lihovky, připravte tatínkům pro příště omyvatelné barvy na tvář.

Bitevní pole

Samozřejmě za dodržení bezpečnostních pravidel. Nikdo nechceme přijít o oko. A tak si pro svou punskou válku vezměte raději barevné bambulky nebo polštáře. A pozor na talíře po babičce!
Ti odvážnější už své děti naučili dokonce šermovat nebo střílet z luku nebo kuše, náš nový prak už je vlastně jen taková domácí třešnička na dortu.

Lego mánie

Ačkoli je plastové, naši fanoušci i my sami legu fandíme. Je to totiž ten druh plastu, který vydrží po generace, generace a generace, aniž by člověk poznal, kolika rukama už prošlo. Tatínkové mají lego v oblibě a velmi se vyžívají v jeho třídění – vysypejte všechno lego na hromadu, přisuňte tatínka a děti, a máte čas minimálně na jedno v klidu vypité kafe.

Hry na role

Brouk Pytlík, práce všeho druhu. vždy se najde nějaký kus nářadí, který muži nutně potřebují přikoupit do své výbavy, sama tomu moc nerozumím, ale proti gustu… a právě toto nadšení mají děti také a velmi rády něco šroubují nebo zatloukají.

Hra na policajta a zloděje je vždy jistotou uběhaných nožiček a pupíků namožených smíchem. Ideální je, když se do toho zapojí ještě čtyři kola. Apropo, víte, jaký je největší rozdíl mezi hračkami pro malé a velké kluky? Ve velikosti určitě, ale hlavně v ceně ????

Malý architekt. Stavění domečků, bunkříků a různých schovek nesmíme opomenout. Vzít do ruky všechno, co je doma po ruce, přinejmenším přehodit deku přes stůl a už je na světě místo, kde se kují pikle a zosnují se plány na získání pirátského pokladu tak, aby vás maminka neviděla.

Master chef po domácku. Guláš od muže je guláš od muže, co si budeme vyprávět. I naše drahé polovičky umí vzít pořádně za vařečku a vykouzlit v kuchyni pokrm hodný michelinských hvězdiček. A co teprve, když vaří společně s dětmi. Zjistili jsme, že naši fanoušci se toho rozhodně nebojí. Pro případ, že to u vás doma na vaření mužské dvojice moc nevypadá, načerpejte inspiraci a argumenty v našich článcích Proč se nebát batolete v kuchyni a k čemu ho s klidným srdcem pustit nebo 11 tipů k využití Montessori pomůcky Kidhelper.

Panák

Jak se to hraje? To si takhle tatínek lehne, čerpá energii a u toho blbne s dětmi. Že to nejde? Takové ležící hry jsou například:

  • Operace tatínka s patřičnými nástroji
  • Líná schovka - tatínek vleže nahlas hádá, kde se děti nachází
  • Trénink ninjů – děti musí co nejtišeji projít kolem tatínka, pokud je uslyší, musí zpět na start
  • Samá voda – tatínek schová oblíbenou hračku a díky instrukcím dopomáhá dětem předmět najít
  • Past na medvědy – malá medvíďata musí tatínka přeběhnout, aniž by je rukama lapil do pasti
  • Nebesa v obýváku – co všechno dokáže vidět dětská fantazie na nebi, které si jen představuje
  • Honzo, vstávej – srandovní malé mravenčí krůčky nebo naopak obří medvědí musí děti dovést přes celý pokoj až k tatínkovi

 Moc se těšíme na další vaše tipy. Pokud vás toto téma minulo a rádi byste se s námi dodatečně podělili, napište nám na náš FB nebo IG. Děkujeme.

 

Pro Utukutu napsala Šárka Kremzow, MA

Zpět do obchodu