Jak lehce repasovat houpací prkno?

Znáte to? Já doufám, že ne. A že vaše prkna nejsou černá jak bota. Ale jestli ano, tak to vlastně zas takový problém není ,)

Udělat z něj zase krasavce dokáže totiž i holka od plotny.

 

Víte co je cidlina? Wikipedie říká, že to je truhlářská škrabka. = A tak to začalo. =

David mi řekl: „To je jednoduchý. Vezmeš cidlinu a "… A když uviděl můj výraz, raději s výkladem přestal :)

Takže, jdeme na to. Hezky jednoduše. S prostředky, které má doma každý, anebo je alespoň může pořídit v kdejakém papírnictví.

 

Potřebujete náhradní čepele do domácího lámacího nože, smirkový papír (velmi jemný), olej (nejlépe na dřevo), smetáček a lopatku, hadřík.

 

prkno_do_pucu_01

 

Poté již stačí jen se nebát. Lámací nůž držte naříznutím k sobě, aby se vám v ruce nelámal a nebojte se přitlačit. Je důležité odstranit celou horní vrstvu.

 

prkno_do_pucu_02

 

 

Hned je to znát. Hrubé vrypy po používání prkna na asfaltu a všelijakých silničkách úplně neodstraním, ale rozhodně to pomůže.

 

prkno_do_pucu_03

 

prkno_do_pucu_04

 

 

Je důležité mít správný posez :-) Abyste měli dost síly.

 

prkno_do_pucu_05

 

 

Když jste spokojeni, prkno otřete a ještě přejeďte smirkovým papírem. Lehce. Tam kde cítíte nerovnosti.

 

prkno_do_pucu_06

  

Znovu přetřeme hadříkem, uklidíme prach a zbytky dřeva.

 

prkno_do_pucu_07

 

Poslední část je přetření Houpacího prkna olejem. Můžete použít jakýkoliv. Není potřeba olej na dřevo. Lepší nějaký než žádný. Jen pozor na olivový. Houpací prkno by mohlo získat lehce nazelenalý odstín. Nechte zaschnout. Nejlépe alespoň půl dne.

Takže v rodinách, kde je Houpací prkno velmi vytíženo, je nutné tuto akci plánovat na večer ,)

 

 prkno_do_pucu_08

 

Jsem spokojená. Prkno získalo novou tvář. Je zase krásné. I když to, že je používané a oblíbené, na něm znát je.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení