10 tipů na hru se Stapelstein kameny

Balanční kameny jsou praktickým doplňkem do prostorů, jsou pohybovým prvkem, někdy stavebnicí, hračkou.

Jednoduchý tvar zve všechny k různorodému používání. Podporují tedy fantazii a podněcují děti i dospělé k všelijakému použití. Zejména ke skákání, přesunování a nošení, ke třídění, k učení barev a k tréninku počítání. K bubnování, přelézání, či nošení místo klobouků. Podporují hravě trénink rovnováhy a mnoho dalšího.

Vypsali jsme pro vás 10 základních funkcí, které podněcují ke hře a pohybu.

Balanční kameny Stapelstein jsou vhodné pro děti, dospělé a rozhodně je zkuste používat pro trénink i s prarodiči. Prostě vaše fantazie nemá hranic.

Jejich nosnost je 180 kg (Stapelstein kámen), 120 kg (Stapelstein deska) a 50 kg (Stapelstein INSIDE). 

Jejich váha vás překvapí. Proto se výrobce nebojí používat slogan:

Lehké jako pírko, ale unesou i slona!

Hry stohovací

Není to jen o posazení jednoho kamenu na druhý. Dva kameny na sobě drží jako makronky. Takže balancování je obtížnější. Nebo dát dva nahoru a dva otočit dolů? Nebo dva vložit do spodního? Prostě a jednoduše. Zkoušení různých možností děti připravuje na strategické hry a pomáhá jim při řešení problémů.

Balanční hry

Opičí dráhy a cesty, kde je nutné tělo dobře vyvažovat. V závislosti na tom, jak jsou kameny otočeny, je těžší nebo lehčí se na nich udržet. Buď balancujete a hledáte rovnováhu nebo můžete použít hru s míči a ten třeba dítěti, které na Stapelstein kamenu stojí, házet. Co třeba, když si vezmete hokejku, síť na motýly nebo na kamenech tancujete.

Točivé hry

Stapelstein kameny fungují skvěle jako kolotočka, nebo jako kolovrátek, chcete-li. Stačí je rozhoupat. Když je položíte na bok, to se pak točí jako káča. Nebo si do nich sednout, zvednout nohy a rukama si pomáhat v roztáčení. 

Třídící hry

Různé barvy Stalepstein kamenů podporují organizaci. Takže se nebojte. Děti velmi rychle začínají přiřazovat stejně barevné prvky v jejich dosahu a přenášejí je přímo do misek, vytvořených z kamenů. Je dobré je v třídění podporovat a hledat různé možnosti pro učení se barev.

Házení a chytání

Do Stapelsteinu i nejmenší děti dokážou chytat míčky a míče. Nebo je položte na podlahu a zkuste svou mušku a schopnost míření. Použijte třeba pěnové balónky nebo smotané ponožky do ruličky a trefte cíl. Tak kdo toto vyhraje? 

Stapelstein jako vodní hračka

Kámen je voděodolný a velmi silný vztlak ve vodě díky své extrémně nízké hmotnosti. Zkuste Stapelstein kámen položit na hladinu, aby mezi hladinou a dnem vznikla vzduchová bublina a vyzkoušejte bubnovat. Příjemný zvuk se krásně nese po hladině.

Nejprodávanější Stapelstein kameny a desky

Jak psát správně popisky

Stapelstein balanční kameny duhové 

Jak psát správně popisky

Stapelstein balanční kameny pastel

Jak psát správně popisky

Stapelstein balanční kámen duhový

Jak psát správně popisky

Stapelstein balanční deska barevná
 

Stapelstein - Nejčastější otázky - FAQ

 

Všechny Stapelstein kameny, balanční desky a Inside jsou vyráběny ze 100% v Německu. To výrobci umožňuje zaručit kvalitní, ekologickou, spravedlivou a klimaticky neutralizovanou výrobu a také krátké dodací trasy.

Všechny Stapelstein kameny, desky a Inside jsou vyrobeny z EPP šetřícího zdroje. Plast je 100% recyklovatelný a také bez změkčovadel nebo jiných přísad. Prvky v mátové a černé barvě obsahují část recyklovaného materiálu.

Stapelstein kámen je 180 g lehký a unese až 180 kg. Deska Stapelstein je lehká 268 g a unese až 120 kg. Prvky Stapelstein Inside vydrží zatížení až 50 kg.

Všechny prvky jsou voděodpudivé a odolné vůči povětrnostním vlivům. Materiál byl testován v 60 slunečných letních dnech při teplotě vzduchu 25°C a vlhkosti 50%. Díky odolnosti vůči UV záření zůstává barva i po vystavení slunci. EPP je živý materiál. Přesto doporučujeme neskladovat produkty Stapelstein trvale venku nebo vlhké. Po hraní venku je doporučujeme umístit jednotlivě, aby mohly uschnout. Ať už uvnitř nebo venku, Stapelstein přináší pohyb do vašeho života v kteroukoli roční dobu.

Prostřednictvím své fantazie děti neustále objevují nové vlastnosti Stapelstein kamenů a Stapelstein desek a rostou tak prostřednictvím výzev. Doporučujeme používat od jednoho roku, protože i ti nejmenší objevují volnou hru a doprovodný volný pohyb bez konkrétního vedení.

Stapelstein kameny, Stapelstein desky a Stepelstein Inside lze použít venku stejně jako uvnitř. Po hraní je lze očistit kartáčkem, vodou a v případě potřeby mýdlem. Po kontaktu s vodou doporučujeme umístit prvky jednotlivě, aby mohly vyschnout. 

Upozornění: Zvláště světlé barvy jsou náchylnější k odolným nečistotám, které mohou být obtížně odstranitelné.

Ano! Jak Stapelstein kameny, tak i Stapelstein desky a Stapelstein Inside jsou bezpečné i pro styk potraviny a jsou certifikované. Neobsahují pžádné závadné přísady. Lze je bez váhání nechat děti ocucávat během hry.

Ve varováních upozorňujeme, že špičaté a ostré předměty mohou zanechat trvalé stopy v prvcích. Patří sem například malé špičaté zuby nebo podpatky. Prvky Stapelstein kameny, desky a Inside jsou bez jakýchkoli přísad, takže nehrozí žádné zdravotní riziko. Jsou to jen malé „fleky a oděrky“. Materiál si zachovává stabilitu.

Stalepstein prvky doporučujeme pro děti starší jednoho roku.

Stapelstein - Návod k použití - FAQ

Volná hra a rozvoj volného pohybu jsou dva hlavní pilíře pedagogického a filosofického směru Emmi Pikler. Proto neexistují žádné stanovené pokyny, postupy a návody. I nejmenší děti jsou zvány, aby si vyzkoušely pohyb a prožily nejrůznější zážitky s vlastním tělem ve volné hře. To zahrnuje například lézt na Stapelstein kameny, sednout si do mísy a točit se, přenášet kameny Stapelstein, převracet je, stavět nové herní světy, obracet je, plnit, nosit a mnoho dalšího...

Prostřednictvím své fantazie děti neustále objevují nové vlastnosti Stapelstein kamenů a Stapelstein desek a rostou tak prostřednictvím výzev. Doporučujeme používat od jednoho roku, protože i ti nejmenší objevují volnou hru a doprovodný volný pohyb bez konkrétního vedení.

Vždy záleží na věku dítěte a požadovaném využití. Pro začátek doma však doporučujeme sadu 6 kusů - duhovou. Ty vám již nabízí různé možnosti hraní. Další optimální startovací sadou je Stapelstein Inside duhové se šesti prvky v různých velikostech a barvách. Desku Stapelstein lze zakoupit jako doplněk nebo v sadě se 6 kameny. S deskou jsou další skvělé možnosti, jako je ergonomická stolička ke stolu nebo pro obzvláště náročné balanční hry a výzvy.

Všechny prvky Stapelstein lze vzájemně kombinovat.

Při vývoji prvků Stapelstein výrobce záměrně rozhodl nevyužít protiskluzové výstupky. To by omezovalo herní nápady a možné aplikace. Navíc by byl omezen proces recyklace.

Na kluzkých podlahách mohou prvky Stapelstein začít klouzat. Ke skluzu dochází, když se na prvky šlape zbrkle nebo na jedné straně. Uklouznutí brání koberec, podložka na jógu nebo nastupování shora.


Zdroj: Volně přeložené informace výrobce: https://stapelstein.de/magazin/grundfunktionen/ a dotazy zákazníků Utukutu

Autor: Gábi Hrdina

Zpět do obchodu