Dětský festival mini - vánoční edice

Vánoční čas se blíží. A s ním i výběr vhodných dárků pro děti a všechny milované. Dětský festival mini, je jedinečnou příležitostí, jak na jednom místě objevit, prozkoumat a pořídit mnoho krásných hraček, dětského oblečení, doplňků či kosmetiky pro děti. Ovšem organizátorky myslí i na dospělé, takže na místě potkáte i mnoho výrobců a prodejců doplňků a oblečení i pro dospělé.  

 

mini – dětský prodejní festival, první a jediný svého druhu u nás je naší srdcovkou už od roku 2016.  Ani letošní vánoční edici si nenecháme ujít, tentokrát ale poprvé v roli návštěvníků.

Proč? Naše dílna jede na plné obrátky a nemáme kapacity festival zajistit a vytvořit tak útulné, bezpečné a při tom rozhoupané zázemí pro malé návštěvníky. Ale i tak se s Utukutu potkáte. Vyzkoušet, pohoupat, prozkoumat jej můžete v koutku Skibi (kde bude i možnost hlídání dětí). Bude tam naše Houpací prkno a několik houpaček Spectra.

 

Mým přáním je nalákat vás. Přijďte na nejkrásnější dětský festival.

202111-mini-1

 

Protože pro nás vystavovatele je pocta, že se ho můžeme účastnit a potkat se tam s vámi. Svou čistou prezentací a pokaždé jiným, a přitom vždy dokonalým vizuálem, ho organizátorky vždy povznesou na opravdovou událost.

 

A co vybírám já, Gábi, jako nutnost k prozkoumání, dokonce u většiny z uvedeného, rovnou k pořízení? 

 

Dárky pro děti.

 

Not kidding bude moje první zastávka. Minimalisticky humorné designy na stínidlech lampiček a jejich plakát To bylo omylem je jasná volba.

 202111-mini-19

 

Zoe už svou má, ale Vincek si ji vyžádal taky. Ano. Lama Inkari. Hit minulé edice mini. Věřím, že to bude stejná bomba i teď. Proto už mám u Norberta z Emamataty jednu rezervovanou.

202111-mini-10 

Zoe si přeje Dásně z básně. To je veršovaná a poeticky vykreslená kniha, plná jednoduchých rýmů, které si pak mrmlá, kudy chodí. Nakladatelství Meander přiveze zase všemožné knižní skvosty. Takže myslím, že nezůstane jen u jedné.

 202111-mini-111

 

Také nesmím minout Kidpoint, který přiváží Stukapuka edukativní vkládačky. Nedokážu totiž odhadnou, zda na to už děti nejsou moc velké. Takže se budu zajímat hlavně o detailnost informací na jednotlivých pomůckách.

202111-mini-112

 

.. kuk .. potřebuju taky 2x. Oběma dětem k posteli. Viktor mi určitě řekne: "A proč to potřebujeme?" Nepotřebujeme. Ale moc se mi práce Mazel a mazel líbí. A pokojíčky dozajista zútulní.

 

202111-mini-113 

 

 

Dárky pro mne. 

Jo, chci udělat radost i sobě.

 

Dvacetpět.jedenáct jsou vyšívané záložky. Ale ne kdejaké. Každá je originální, krásně barevně ladná. Asi ji neplánuju úplně jako záložku, ale chci ji změnit na nášivku. No, takže si vlastně možná pořídím dvě.

 202111-mini-12

 

Duomamas navštívím pro jejich bambusová trika a tílka. Zase u nich nejčastěji pořizuji tato pohodlná a skvěle ušitá trička hlavně pro sebe.

 202111-mini-13

 

Barevný, tradičně ručně tkaný kobereček, který si vysnívám, že bude přesně ladit a sedět před postel od Medena studio, potřebuju osahat a vidět na živo. Za značkou stojí Soňa Otiepková a její cit pro ladnost a barevné propojení mne uchvacuje. 

202111-mini-14 

 

Doufám taky, že Nobilis tilia přivezou i běžné sady pro dospělé ženy. Potřebuju si doplnit své zásoby mojí neoblíbenější kosmetiky a éterických olejů.

 202111-mini-15

Dárky pro kamarádky.

Čokoládu Rozbíjím se mám v plánu do vánočních balíčků pro moje milé. Vybírám vždy s vyšším obsahem kakaa. Snad s sebou přivezou čokoládu láska s růží.

202111-mini-16

 

Stejně tak plánuji pořídit mýdla Soap. od Heleny Heinz, která nabízí před Vánoci jen předobjednávky. Proto mám radost, že budu moc osobně vybrat.

 202111-mini-17

 

A těším se osobně na Kačí My cooking diary (i když, kdo ví, zda se k ní půjde vůbec probojovat) a její novou kuchařku, která už je 3. v pořadí. Je věnovaná rodičům a dětem. Kuchařka je specifická v tom, že ukazuje přímo fotky jídla, jak je dětem v daném věku vhodně naservírovat.

 202111-mini-18

 

 

 

Nemůžu zapomenout na milované kafe. Flatwhite. Snad budou mít i své minikremrole (a možná už s sebou budou mít i svého miniflatwhitíčka?)

202111-mini-114

 

Etapa vás nezklame naprosto ničím. Jejich pomazánky a skvělý chleba, který si musíte v Karlíně vždy předem objednat, aby na vás zbyl. Prostě skvělý výběr.

 202111-mini-115

 

 

A doprovodné programy? Protože se mnou půjde i Zoe, vybraly jsme Animační dílnu pro děti s kreativním epicentrem Vzletná

202111-mini-116

 

a druhý doprovodný program je už opravdu adventní. Výroba adventního věnce s květinářstvím Kytky od potoka.

 202111-mini-117

 

 

Tak pojďte taky.

Těším se na vás, třeba se potkáme :)

Gábi

 

PS. na našem Instagramu můžete můžete vyhrát volné vstupenky. 

 

 

festival mini

19.– 20. listopadu 2021

pátek 10–18 hod.

sobota 10–18 hod.

Pražská tržnice – hala 13

Bubenské nábřeží 306/13, 170 04 Praha 7 – Holešovice

Vstupné:

na jeden den: 150 Kč

na oba dny: 200 Kč

děti do 12 let: zdarma

 

Koupit vstupenky s předstihem (abyste nemuseli stát ve frontě, v zimě, dešti, chumelenici) můžete přímo na stránkách festivalu mini http://festivalmini.cz/

Zpět do obchodu