Ručně malovaná houpací prkna

Černobílé kresby rozhoupaných dětí, které nás dodnes doprovázejí, nebo také veselé ilustrace k Rozhoupaným kartám - to jsou výsledky múzy, která políbila naší Karolinu Shipstead. V únoru letošního roku jsme ji velmi rádi znovu oslovili s prosbou o další, trochu netradiční výtvor.

Firemní inventář

Přátelství vznikají kdykoli a kdekoli. Kája je s námi už od dob houpacích prken, která na sobě nesla ještě logo rozevlátého panáčka. Právě ta se stále denně houpají v jazykové škole Playground English v Kralupech nad Vltavou. Součástí našeho přátelství je ale také vzájemné posouvání se vpřed. Kája nám pomohla v začátcích, a my jí dopřáli maličkaté pošťouchnutí v její cestě za vlastní tvorbou. Je naší součástí, a tak, ačkoli se musí ohánět, si našla pro nás čas. Výzva v podobě nelakovaných houpacích prken ji totiž nenechala klidnou a hned začala jednat.

 

utukutu_blog_anglictina9

Houpací prkna v Playground English

 

Ilustrátorka každým coulem

Kája s kreativními potřebami snad i spí. Barvy, štětce, tužka klasická i apple pencil s tabletem jsou jejím životem. Kreslí a maluje každou chvíli, a tak se s velkým nadšením pustila do nového kreativního procesu. Zásobili jsme ji čtvercovými prkýnky, která pocházejí z naší dílny a představují pro nás zbytkový materiál. Kája svolala všechna houpací prkna z jazykovky. Měla před sebou velkou spoustu "dřevěných pláten", která čekala na její první tahy. Začaly měsíce testování barev a různých motivů. Květy patří k jejím oblíbeným, ale nebála se ani abstraktnějších tvarů. Ve chvíli, kdy všechna prkýnka a houpací prkna svolaná ze školy a od dětí byla pomalovaná, pustila se konečně do houpacích prken z naší dílny, která ještě na sobě neměla žádnou povrchovou úpravu.

 

Swallow na přání a houpací prkna

Celý proces a průběžné výsledky jste mohli pozorovat ve facebookové skupině Hrací koutek Utukutu. Právě tam bylo projeveno osobité přání na ručně malované prkno Swallow. Káje jsme tedy předali ještě jedno "dřevěné plátno", tentokrát více tvarované, pro které měla, stejně jako v případě klasických houpacích prken, volnou ruku. 

 

254259017_565430541214803_7549286268563520650_n

Swallow, které vzniklo na přání pro Petru Vanžurovou

 

Ještě před létem jsme si od Káji převzali tři kouzelná květovaná prkna včetně Swallow, abychom její malby patřičně zafixovali a prkna opatřili povrchovou vrstvou laku. Jedno klidné, laděné do odstínů modré s kvítky uprostřed zakřivení. Druhé modro růžové, bohatě pomalované od kraje až po střed. A třetí divočejší, nespoutané s kontrastem jemných kopretinek v rohu prkna. 

prkna v trojic

 

Chcete mít doma jedinečné Utukutu? Neváhejte dlouho, k mání jsou opravdu jen tato tři houpací prkna, jejichž prodej spustíme ve čtvrtek 11. listopadu 2021.

Těšíme se na vaše ohlasy! Třeba si podobný počin zopakujeme.

 

--- Limitovaná edice ručně malovaných houpacích prken bude na e-shopu 11.11.2021 v 8:00 hodin ---

 

Text pro Utukutu napsala Šárka Kremzow, MA

Zpět do obchodu