Tipy na indoor aktivity pro děti na sychravé podzimní dny

Nedávno se na zpravodajském portále iDnes.cz objevil náš článek o tom, jak nejlépe trávit čas doma s dětmi. Během minulých covidových restrikcí možná mnozí z nás zjistili, že to nemusí být vždy procházka růžovou zahradou. A jelikož tu opět máme podzim, je tohle téma zase aktuální. Proto jsme se jej v Utukutu rozhodli rozebrat pro naše věrné zákazníky a čtenáře více dopodrobna.

 

Jaký jsme měli denní rozvrh s dětmi během karantény jsme vám již popsala. Ráda bych navázala a podělila se o tipy k využití našich Utukutu hraček a pomůcek, které jsem odpozorovala na našich dětech a dětech kamarádů.

Učící věž aneb děti v kuchyni

Utukutu_indoor aktivity 27

 

Všechny chytré příručky nám dokážou vysvětlit, že není nad čas strávený s dítětem. Ale kde brát pořád nové nápady, obzvlášť, když každé dítě je trochu jiné a rádo se rozvíjí jinak.

 

V čem se však děti shodují, je zvídavost. Jakmile mají děti před sebou nějakou novou výzvu nebo se musí soustředit na tvůrčí a kreativní činnost, rázem se uklidní. K tomu vám poslouží učící věž KidHelper. Děti se díky ní bezpečně dostanou do větších výšek, takže Vám v kuchyni můžou pomáhat například s omývání ovoce a zeleniny, mícháním salátu nebo třeba s vykrajováním perníčků. Šikovnější děti pod dozorem zvládnou i krájení či škrábání

 

Ačkoliv jsem slíbila zvídavost a klid, buďte i tak připraveni na pravděpodobné vytírání převrhlé sklenice s vodou nebo zametání vysypané mouky. Přeci jen to chvíli trvá, než si děti motoriku vytrénují, proto mějte trpělivost! :)

 

Záchranná brzda pro náročné dny: Houpačka Spectra s Climbou trianglem a deskou

Utukutu_indoor aktivity 30

 

Všichni známe dny, kdy absolutně nic nestíháme a potřebujeme rychle navařit, rychle vyprat, rychle vyžehlit a vyřídit při tom spoustu telefonátů. V takové dny bohužel nemáme čas na společné vaření s dětmi, proto přijde vhod, když se děti dokážou zabavit samy. Podle zpětné vazby pozoruji, že nejen u nás doma je velice oblíbená kombinace produktů Climbou piklerové triangl, Climbou deska a Houpačka Spectra.

 

Triangl je sice primárně parádní prolézačka, ale jakmile si přes něj děti přehodí deku a udělají z něj teepee stan, stanou se z nich indiáni, kteří budou triangl využívat jako místo k válečným poradám. Proto doporučuji je čas od času zkontrolovat :)

 

Utukutu_indoor aktivity 28

 

Při hraní není čas na odpočinek – to ví každé malé dítě! Proto by se mohlo zdát, že houpačka Spectra bude ležet nevyužita v koutě. Děti jsou však nápaditá stvoření, Spectra proto mnohokrát poslouží jako tunel, garáž, hokejová branka nebo společně s dekou jako skrýš při hře na schovávanou.

 

Utukutu_indoor aktivity 29

 

Jakmile Spectru a Triangl obohatíte o Climbou desku, zajistíte dětem luxusní zábavu na dlouhé hodiny. Deska totiž dokáže posloužit jako most nebo skluzavka. A pokud ji opatříte lezeckými chyty, rázem se z vašeho dítěte stane vůdce expedice na dosud nepokořenou horu.

 

Polštářový ráj Bunkr Fun

Utukutu_indoor aktivity 32

 

Naše novinka, kterou si děti hned zamilovaly. Jak už název napovídá, tyhle matrace slouží především k zábavě o tvorbu různých bunkrů, hradů a opevnění.
Bunkr Fun jsou měkoučké, tudíž riziko, že se něco stane vašim dětem nebo nábytku, který dříve ke tvorbě bunkrů sloužil, se velmi významně snižuje.

 

Utukutu_indoor aktivity 31

 

Mladí „atleti a gymnasté” určitě Bunkr Fun využijí k nácviku různých přemetů, hvězd a stojek, kdy si z matrací vybudují ideální „doskočiště”.

 

Nechme to na dětech

Utukutu_indoor aktivity 33

 

Můžu vám radit jak chci, ale děti stejně vždy najdou pro věci a hračky ten nejlepší způsob využití. A to je dobře, jedině tak budou schopné rozvíjet kreativitu. 

 

Napište mi na e-mail, na Facebooku nebo v recenzích u produktů, jakým zkouškám vystavuje Utukutu vaše dítě.

 

A pokud se počasí přes den umoudří, nezapomeňte s dětmi vyrazit ven. Protože nic neprospívá dětem více než-li čerstvý vzduch a příroda. 

 

 

Tak ahoj z Utukutu 

Gábi Hrdina

 

 

Photocredit: Pavel Tůma, Natálie Honců, Ev Hrachověnachová, Evka Neuman

Zpět do obchodu