Jak si užít pečení vánočního cukroví s dětmi?

Advent je v plném proudu, vánoční nálada graduje a s tím i všechny spojené aktivity. Nákup dárků, otevírání okének adventního kalendáře (mimochodem, už jste si otevřeli náš Utukutu rozhoupaný kalendář?), vánoční úklid – o tom již brzy na našem blogu, ale hlavně o všemi milovaném cukroví!

 

Nakoupit či upéct?

Ano, nejjednodušší variantou je vánoční cukroví si objednat. Ale ruku na srdce, když pomineme ekonomickou stránku věci, tedy že letos ceny cukroví výrazně vzrostly – vážně se chceme ochudit o společnou zábavu s dětmi v kuchyni? Není se čeho bát, maximálně nepořádku :-)

  

Příprava na vánoční pečení s dětmi

1. Určitě jste někdy pekli, a když ne, nezoufejte. Takové perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba linecké nejsou žádná věda. Jestli znáte proces, zbývá do něj jen zakomponovat děti. Obrňte se trpělivostí, hrozí riziko velkého nepořádku!

2. Nachystejte si pracovní plochu, dejte s dosahu vše, co by mohlo děti rozptylovat nebo co by mohly případně rozbít.

3. Je třeba dětem pracovní prostor nějak přiblížit. Nabízí se tak jídelní stůl u kterého budou děti na židli sedět. Jestli se rozhodnete pracovat na kuchyňské lince, rozhodně nedoporučujeme variantu stojícího dítěte na židli – opravdovým pomocníkem je v tomhle případě učící věž.

4. Při přípravě těsta dětem vysvětlujte kroky postupně, není kam spěchat. Užívejte si tu náladu a podpořte ji třeba koledami.

5. Nechte kreativitu dětí proudit! Vykrajovátka jsou jim málo? Nevadí! Vymodelovaný perníčkový sněhulák bude určitě také skvěle chutnat :-)

 

peceni-cukrovi-s-detma

 

Inspirovat se můžete třeba receptem na perníčky ze skvělého food blogu smoothcooking.cz Kateřiny Kuranové, autorky kuchařky Naše, úspěšné instagramerky a vyhlášené specialistky na recepty pro děti. Máme vyzkoušeno, že perníčky od Kačí Vám do Vánoc nevydrží…;-).

Challenge accepted? Tak už se moc těšíme na vaše fotky!

Zpět do obchodu