Tipy na vánoční dárky pro děti od Utukutu

Není snad dítěte, které by nemělo rádo Vánoce. Všude je krásná výzdoba, hrají a zpívají se koledy, v televizi jsou vánoční pohádky a když se poštěstí, tak i sníh napadne. Také my dospělí si povětšinou vánoční svátky užíváme, jen občas není tak jednoduché vymyslet co všechno komu darovat pod stromeček. Pokusíme se vám poradit alespoň s dárky pro děti.

 

Má vánoční dárek uspokojit potřebu, nebo přání dítěte?

Nejlépe obojí. Děti rostou jako z vody a s tím se pojí potřeba často obměňovat šatník. Také zájmové kroužky a škola vyžadují jak pravidelné, tak nečekané výdaje.

Často však nový penál nebo pyžamo neudělá takovou radost, jakou bychom rádi u dítěte viděli. Radost z věcí, které se neobjevily na seznamu přání pro Ježíška, ale jsou prostě nutné, můžeme podpořit tím, že budou obsahovat motivy oblíbeného hrdiny.

tipy-na-vanocni-darky-1

Léty ověřené tipy na dárky pro nejmenší

Máte doma človíčka, co ještě nezačal psát dopisy Ježíškovi a lámete si hlavu nad tím, jaký dárek by mu udělal radost? Rádi vám poradíme klasikou. Těm nejmenším dětem udělá totiž největší radost čas strávený s vámi. Chybu tak neuděláte s pohádkovou knihou (knihám pro děti jsme se více věnovali v nedávném článku)

 

Darujte zážitek, který si užije celá rodina

Radost nemusíte dělat pouze hmotnými věcmi. Taková vstupenka do zoologické zahrady, DinoParku, aquaparku nebo pro zvídavé hlavičky do Národního muzea (třeba na expozici Zázraky evoluce), dokáže vykouzlit úsměv na tváři nejednomu členu rodiny.

 

Udržitelné Vánoce

Pokud jde o hračky pod stromeček, nemůžete od nás čekat nic jiného, než důraz na výrobky z kvalitních, přírodních a nezávadných materiálů. A nejlépe z českých dílen. Věříme, že radost z dřevěných a látkových hraček dokáže vydržet doslova po generace. Pokud můžete, vyhněte se trendovým/sezónním plastovým hračkám, které dříve nebo později skončí v krabicích ve sklepě. O kvalitních udržitelných hračkách si můžete přečíst více v našem článku.

 

tipy-na-vanocni-darky-2

Jak ušetřit na dárcích?

Jsou dvě roviny. První je, že nakoupíte kvalitní udržitelné dárky, ale v menším počtu. Velký počet dárků je častokrát i na škodu. Děti se ani pořádně nezaradují z prvního dárku a už se hrnou na trhání papírů z dalšího dárku. Druhou možností je nekupovat nové věci. Oblečení, knihy, hračky – to vše lze zakoupit z druhé ruky v takovém stavu, že nepoznáte rozdíl od nového.

 

Dárky po celý den

Užít si krásný Štědrý den ale není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Všichni to známe, jak jsou děti z čekání na Ježíška unavené, někdy plačtivé, nedokážou se zabavit a stává se dokonce i to, že z té nervozity nakonec onemocní. I z těchto důvodů je proto dobré vést děti od malička k tomu, že Štědrý den není jen o čekání na dárky. Společně si vytvořit krásné každoroční rituály, které vám pomůžou užít si slavnostní atmosféru a přítomnost celé rodiny. Může jím být třeba návštěva babičky a dědy, krmení labutí, zdobení stromečku pro zvířátka v lese, společné zpívání koled s kamarády, otevřená bývají i zoo a botanické zahrady. Zkrátka výjimečné aktivity, které si děti už navždy spojí s Vánoci a pomohou jim i vám dočkat se večera a dárků.

 

Zpět do obchodu