Nekupujte duhu Grimm`s samostatně - objevte kouzlo kombinování open-ended hraček

Velká duha německého pohádkového výrobce Grimm`s láká snad každého z nás už na první pohled. Jenže doma zjišťujeme, že s ní není zas až taková zábava, jakou jsme si představovali. Než ji koupíte samostatně, pusťte se do čtení. A než ji nahrajete na bazar, dejte jí ještě jednu šanci.

 

Většina rodičů uvažuje o koupi duhy pro své roční nebo dvouleté stavitele. Možné to je, je to bezpečná hračka pro děti od 1 roka. Ovšem to neznamená, že je pro ně ideální. Často pak proto následuje zklamání. I když nutno říct, že i výjimky se najdou, jak nás přesvědčila naše rozhoupaná partička ve skupině Hrací koutek Utukutu.

"Máme velkou od Grimms, syn ji dostal k 1.narozkám a jede u nás denně (teď má syn 14 měsíců). Ze začátku jsme ukazovali my, a teď si ji chodí vzít sám, staví oblouky na sebe (zatím ty menší), nebo bourá stavby z ní, které postavíme s manželem, taky se na ní zkouší houpat. Je to naše první OE hračka, a jsme z ní hodně nadšení s manželem, tak syn se pak zapojuje k nám." (Růžena Cahlová)

 

Oblouky jsou velké a stavění vyžaduje velkou dávku trpělivosti a přesnosti, což malé děti ještě nemají. V tomto útlém věku budou oblouky používat pro jednodušší stavby, jako jsou tunely pro oblíbená autíčka, mosty pro figurky. Malé světy společně s figurkami Grapat a hedvábnými šátky Sarah`s Silks budou stavět ale až mnohem později.

"Myslím si, že zrovna u této hračky chce ukázat dítěti, jak si s ní hrát nebo se do hry zapojit nebo vyzvat ke hře. Já sama hledám na internetu, co s tím lze vše dělat a děti baví s čím zase přijdu." (Kateřina Kuranová)

 

 

 

Přečtěte si také:
 

Pro Utukutu napsala Šárka Kremzow, MA

Zpět do obchodu